Zoetermeer – Zondagmiddag 28 februari werden de brandweerlieden gealarmeerd voor een brand in een leegstaand pand aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. 

Omstreeks 14:55 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in of op het dak van een pand aan de Boerhaavelaan, de brandweer is direct met meerdere eenheden uitgerukt.

De brand zou volgens eerste berichten woeden op het dak van het oude IBM gebouw, hier is al meerdere malen brand uitgebroken. De brandweerlieden zijn inmiddels aan het blussen en er is rook zichtbaar uit het pand.

De brandweer heeft de brand opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. De Boerhaavelaan is vanaf de Van Stolberglaan in de richting van de Mandelabrug afgesloten voor verkeer. De hoogwerker is door de brandweer opgesteld en brandweerlieden nemen een kijkje vanaf boven om meer inzicht te krijgen in de brand. Een Officier van Dienst  Brandweer (OVD) is mee met de hoogwerker.

Doordat er veel rookontwikkeling is in het pand, is het erg lastig zoeken naar de brandhaarden. Er is er inmiddels één gevonden in het pand. Mede door de rookontwikkeling gaat de brandweer  ervan uit dat er meerdere brandhaarden zijn.

Brandweer geeft het sein ‘brandmeester’, er is een logistiek wagen ter plaatse gekomen voor nieuwe brandweerpakken. Hierna zal de brandweer retour kazerne gaan.

 

Foto’s: Ben Boukes & Rick Juffermans

Video: Rick Juffermans