Donderdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een automobilist op de rotonde van de Buytenparklaan met de Amerikaweg in Zoetermeer.

Omstreeks 13.45 uur kwamen een automobilist en een scooterrijder met elkaar in botsing. Naar verluidt is de automobilist hierna doorgereden.

De scooterrijder, tevens een maaltijd-bezorger, raakte zwaargewond door het ongeval. Twee ambulances en een traumahelikopter, Lifeliner 2 uit Rotterdam, kwamen ter plaatse. Na behandeling is het slachtoffer met spoed en onder motorbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is hierbij met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.

De politie doet nader onderzoek naar het ongeval. De Buytenparklaan is tijdelijk afgesloten, het verkeer ondervindt hier hinder van.

Onderzoek geparkeerd voertuig

De politie heeft bij een nabijgelegen parkeerplaats van een begraafplaats onderzoek gedaan bij een personenauto. Hier zijn foto’s gemaakt van de schade, of dit het betrokken voertuig is moet uit onderzoek blijken.

De Buytenparklaan is langdurig afgesloten wegens sporenonderzoek door medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA).

 

UPDATE 24-09-2021:

Zoetermeer – In verband met het onderzoek naar een aanrijding op de rotonde van de Amerikaweg en de Buytenparklaan op donderdag 23 september, is Team Verkeer op zoek naar mensen die getuige waren. Bij de aanrijding raakte een scooterrijder ernstig gewond, de identiteit van de bestuurder van de personenauto is onbekend.

Omstreeks 13.40 uur kwamen op de rotonde een scooterrijder en een personenauto met elkaar in botsing. De scooterrijder, een 21-jarige Hagenaar, raakte hierbij ernstig gewond en werd later naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto heeft met de auto de rotonde verlaten zonder zich om te slachtoffer te bekommeren of zijn identiteit achter te laten.

In verband met het onderzoek naar het ongeval en de identiteit van de bestuurder, is Team Verkeer op zoek naar getuigen.
Heeft u de aanrijding gezien en kunt u meer vertellen over de betrokken personenauto?
Heeft u na donderdagmiddag 23 september 13.40u een personenauto met een kapotte ruit aan de linkerkant rond zien rijden in de directe omgeving van de Amerikaweg, of elders in Zoetermeer?
Heeft u ergens in de omgeving van de Amerikaweg en de Buytenparklaan een personenauto zien staan met een kapotte ruit aan de linkerzijde?
Of heeft u wellicht (dashcam) beelden waarop het mogelijk betrokken voertuig te zien is?

De afdeling opsporing van Team Verkeer komt graag met u in contact via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

 

UPDATE 27-09-2021:

De politie laat weten dat de bestuurder, een 34-jarige Zoetermeerder, zich heeft gemeld naar aanleiding van de getuigenoproep. De automobilist heeft een bekennende verklaring afgelegd en mag het verdere verloop van de zaak in vrijheid afwachten.