Maandagavond is de politie groots aanwezig vanwege aangekondigde ongeregeldheden in de wijk Seghwaert in Zoetermeer.

De politie is zichtbaar en onzichtbaar aanwezig wegens aangekondigde “relletjes” in de wijk Seghwaert. Meerdere groepen jeugd, met voornamelijk kinderen onder de 18 jaar, dagen de politie uit of rennen bij het zien van de politie snel weg.

Ook jongeren op scooters rijden veelal rond, hierbij de politie uitdagend door snel de smalle steegjes van de wijk in te rijden. De jongeren hangen vooral rond bij het winkelcentrum en station Seghwaert. Hierbij hebben zij vernielingen aangericht, dit werd veelal gedaan met vuurwerk. Harde knallen van vuurwerk was langere tijd hoorbaar in de wijk. Naar verluidt moesten een ruit van een handhavings-voertuig en een ruit bij het station het ontgelden. Voor zover bekend zijn er (nog) geen aanhoudingen verricht.

Op het Weigeliapark is een jongeman door de politie gefouilleerd, deze mocht na een ‘foei-gesprek’ en een boete op zak zijn weg vervolgen.

UPDATE: Burgemeester Bezuijen geeft een  reactie:

De burgemeester van Zoetermeer heeft op Twitter en reactie gegeven op de ongeregeldheden gisteravond in de wijk Seghwaert.

Bezuijen spreekt over schandalig en onacceptabel gedrag. Hij is trots op de goede en snelle optreden van de politie en handhaving.