Zoetermeer – Maandagmiddag werden de hulpdiensten waaronder de brandweer, ambulance en het Mobiel Medisch Team (Lifeliner 1 en Lifeliner 2), met spoed gealarmeerd voor een brand in een winkel aan het Onderlangs in Zoetermeer.

Volgens meerdere getuigen zou er een explosie hebben plaatsgevonden tijdens reparatie van een gasleiding door Stedin.

In totaal zijn er 5 ambulances gealarmeerd. Het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team ontfermden zich over meerdere gewonden.

De brandweer schaalde het incident op naar sein ‘grote brand’. Er zijn enkele personen, naar verluidt medewerkers van Stedin, behandeld.  3 zwaargewonden zijn met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd naar het ziekenhuis, een andere medewerker van Stedin had enkel last van oorsuizingen en hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De omliggende panden zijn ontruimd en worden gecontroleerd.

Burgemeester Bezuijen is ook ter plaatse om zich te laten informeren door de hulpdiensten.