Zondagmiddag heeft er omstreeks 14:40 uur een schietincident plaatsgevonden in een speeltuin aan de Obrechtrode in Zoetermeer, hierbij raakte één persoon zwaargewond.

Buurtbewoners hoorden harde knallen en alarmeerden de hulpdiensten. Meerdere politie-eenheden, de Marechaussee, het MMT met een traumahelikopter en een ambulance kwamen ter plaatse. Hier werd een zwaargewonde man aangetroffen in een speeltuin. Volgens een buurtbewoner speelden vlak voor het incident een aantal kinderen op het pleintje.

Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel, met ondersteuning van het MMT, behandeld. Na behandeling is het slachtoffer met spoed en onder motorbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie is een ware klopjacht gestart naar de daders, er wordt gesproken over meerdere personen die na de schietpartij zijn weggerend. Een politiehelikopter vloog de hele middag boven Zoetermeer, later kwam er ter ondersteuning  ook nog een tweede politiehelikopter boven Zoetermeer vliegen.

De politie doet groots onderzoek. In het speeltuintje is een Plaats Delict (PD) gemaakt en er wordt ter plekke onderzoek naar het incident verricht, onder andere door medewerkers van Forensische Opsporing. Er zijn meerdere rechercheurs op de zaak gezet.

 

Aanhoudingen

De KMAR (Koninklijke Marechaussee) heeft één aanhouding verricht. Later werd verderop in de wijk, aan de Korsakovrode, een inval gedaan in een woning. Het arrestatieteam en de KMAR zijn de woning binnengegaan en hebben er enkele aanhoudingen verricht. De politie maakte via Twitter bekend dat er in totaal 4 mensen zijn aangehouden.

 

Reactie Burgemeester Bezuijen

Burgemeester Bezuijen heeft via Twitter een reactie gegeven op het schietincident in Zoetermeer. Hij spreekt van een “heftig incident op klaarlichte dag in Buytenwegh”.