In opsporingsprogramma Team West zijn dinsdag 22 november beelden getoond van twee straatrovers. Zij worden er van verdacht vrijdag 21 oktober op station Centrum West in Zoetermeer een straatroof te hebben gepleegd. Donderdag 24 november meldde een 18-jarige man zich, nadat hij zich herkende in de getoonde beelden. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Twee vrienden stapten vrijdagavond 21 oktober rond 22.15 uur in de RandstadRail bij station Leidschenveen in Den Haag. Twee onbekende jongens kwamen naast hen zitten en toonden veel belangstelling voor hun jassen. Op station Centrum West in Zoetermeer sloegen de twee jongens toe. Met geweld werden de twee slachtoffers beroofd van hun persoonlijke spullen.

Door de tussenkomst van een derde persoon gingen de twee verdachten er met de Randstad Rail vandoor. Op station Voorweg Laag in Zoetermeer stapten de verdachten weer uit, waarna zij in de richting van de wijk Meerzicht liepen.

Tweede verdachte nog gezocht

In opsporingsprogramma Team West en via sociale media zijn dinsdag camerabeelden van de twee straatrovers getoond. Na het tonen van deze beelden meldde zich donderdag een 18-jarige man uit Zoetermeer. Hij wordt vrijdag 25 november voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. Zie onderstaande foto’s.

De foto’s van de verdachte die zich heeft gemeld zijn vervaagd.

 

Image_548942

221122_team_straatroof-zoetermeer-4

Image_845022