Vrijdagmiddag 9 juni werd de brandweer opgeroepen nadat er doorzichtige vaten uit een container waren gevallen toen de ondergrondse container werd geleegd aan de Natuursteenlaan in Zoetermeer.

Medewerkers van gemeente Zoetermeer waren bezig ondergrondse containers te legen toen het rond 14.00 uur mis ging. Er vielen enkele vaten uit de container en deze kwamen op straat terecht. Geluk bij een ongeluk was dat de vaten niet open gingen. Omdat het mogelijk om drugsafval gaat werden de hulpdiensten ingeseind. De omgeving werd door de politie groot afgezet en de brandweer heeft onderzoek gedaan, onder andere een medewerker van de afdeling Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) kwam ter plaatse.

Het is ons niet bekend of het daadwerkelijk om drugsafval gaat, de brandweer heeft het sein ‘veilig’ gegeven, omdat de vaten niet waren opengesprongen en er dus niets vrij is gekomen. De afzetting wordt kleiner gemaakt en de politie doet verder onderzoek.

Medewerkers van Strukton zijn ter plaatse gekomen om het afval op te ruimen.

 

 

IMG_8535

IMG_8538

IMG_8564

IMG_8579

IMG_8553

IMG_8568

IMG_8621

IMG_8595

IMG_8615

IMG_8597