Zoetermeer – Op de Australiëweg thv de Van Aalstlaan heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s, hierbij is één van de voertuigen op z’n kop tot stilstand gekomen.

De politie, brandweer en ambulancedienst werden omstreeks 13:00 uur gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst was iedereen al uit de voertuigen. De brandweer heeft enkel hand- en spandiensten verleend. Er werden twee personen nagekeken door het ambulancepersoneel. Na behandeling is er één persoon, zonder spoed, naar het ziekenhuis vervoerd. De Australiëweg in de richting van het Silverdome is afgesloten voor het verkeer. Er is flinke schade aan beide voertuigen. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om beide voertuigen mee te nemen.

Ten tijde van het ongeval was een gedeelte van de kruising afgesloten voor het verkeer, alsnog vonden een zes(!) bestuurders het nodig te proberen linksaf de Van Aalstlaan op te rijden. Deze zes automobilisten hebben allen een proces verbaal gekregen. De boete bedraagt 280 euro, exclusief 9 euro administratiekosten.

De weg is nog langere tijd afgesloten geweest vanwege opruimwerkzaamheden, er is een flinke olievlek op het wegdek terecht gekomen.

 

Wat te doen als de weg (afslag) is afgesloten?

Blijkbaar is het nodig om te vertellen waarom er een afzetting wordt gemaakt en wat u dan vervolgens wel of niet moet doen.

Een afzetting wordt niet gecreëerd om Jan die haast heeft en snel naar zijn werk moet te pesten, of voor Sandra die haar kind snel moet ophalen van de kinderopvang. Een afzetting wordt gemaakt zodat hulpverleners een veilige werkruimte hebben om te werken.

  1. Rijd niet door een afzetting heen.
  2. Haal geen vreemde capriolen uit om alsnog de weg te nemen die u had moeten nemen
  3. Neem het voor lief, blijf rustig en volg de aanwijzingen op van de politie, handhaving, medewerker van Provincie Zuid-Holland of Rijkswaterstaat.
  4. Zoek vervolgens een mogelijkheid om elders te keren en dan uw weg te vervolgen.

 

Zo blijft het voor iedereen veilig en komt u veilig thuis.

 

IMG_6916

IMG_6917

IMG_6908

IMG_6941

IMG_6935

IMG_6965

IMG_6959

IMG_6955

IMG_6968