Zoetermeer – Voor de mishandeling van een 13-jarig meisje in het Hoevenbos in Zoetermeer, die eerder in augustus plaatsvond, is op 30 augustus een zevende minderjarige verdachte aangehouden. Bij de mishandeling raakte het 13-jarige meisje gewond. Een dag eerder werden al zes minderjarige jongens en meisjes aangehouden als verdachten.

Het 13-jarige meisje uit Zoetermeer werd op 9 augustus omstreeks 20.10 uur mishandeld in het Hoevenbos. Het slachtoffer werd ter hoogte van een flatgebouw aangevallen door een groep van zo’n twaalf personen en raakte daarbij gewond.

De verdachten gingen er na het incident vandoor. Doordat er beelden van de mishandeling rondgingen op sociale media en verdachten herkend werden, konden zij worden achterhaald.

Mogelijk meer aanhoudingen

Zes van de verdachten zijn dinsdagochtend 29 augustus aangehouden. Het gaat om twee meisjes van 14 en een meisje van 15 en een jongen van 16 uit Zoetermeer en een jongen en een meisje van 15 uit Den Haag. Een zevende verdachte, een 14-jarig meisje uit Zoetermeer, werd op woensdag 30 augustus aangehouden. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.