Zoetermeer – De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling in de namiddag van zaterdag 23 maart op het Schipluidenpad in Zoetermeer. Het slachtoffer, een jongen van 9 jaar, raakte hierbij gewond.

Rond 16.45 uur was het slachtoffer aan het spelen in de speeltuin op het Schipluidenpad toen bij een balspel een voorbijganger werd geraakt. In een reactie hierop werd het 9-jarige slachtoffer door deze man dusdanig hard in het gezicht geslagen dat de jongen ernstig gezichtsletsel opliep en zich onder doktersbehandeling heeft moeten laten stellen. De politie is een onderzoek gestart, hierbij zijn onder meer camerabeelden in de omgeving van het incident veiliggesteld

Reactie burgemeester Bezuijen

De burgemeester van Zoetermeer heeft gereageerd op het bericht. “Wat een laffe daad!”, Ik hoop dat getuigen zich melden of de dader zelf”, aldus Bezuijen op X (voormalig Twitter).

Signalement

Uit verklaringen is het volgende signalement van de verdachte vastgesteld. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur. Hij was tussen de 16 en de 20 jaar oud en droeg zaterdag 23 maart een donkere jas en een donkere broek met witte sportschoenen.

De verdachte draagt een slotjesbeugel.