Zoetermeer – Donderdagmiddag is in Zoetermeer een grote brand uitgebroken in een flatwoning op de zesde etage aan het Jonkerbos. Op het moment van de brand waren er geen personen in de woning aanwezig, maar wel een hond. Ondanks de reanimatiepogingen van de brandweer is het dier helaas overleden. De hond is later door de dierenambulance opgehaald.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning en kwam er veel rook vrij. Het incident werd opgeschaald naar ‘grote brand’. Omwonenden raakten aanvankelijk in paniek, maar gelukkig vielen er geen gewonden. Twee personen hebben zich gemeld met mogelijke rookinhalatie klachten, maar konden na controle door het ambulancepersoneel hun weg vervolgen.

De woning waar de brand woedde, is zwaar beschadigd en onbewoonbaar verklaard. De buitenzijde van het gebouw is zwartgeblakerd. Hoewel omliggende woningen ook aanzienlijke schade opliepen, vooral door water, konden deze na ventilatie weer worden vrijgegeven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt onderzocht door het team brandonderzoek van de brandweer en de verzekering. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade aan de getroffen woningen af te handelen.