Zoetermeer – Dinsdagmiddag zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt na een melding van een schietpartij aan de Herenwaard bij het winkelcentrum Meerzicht in Zoetermeer. Voor de ingang bij de Albert Heijn werd een persoon beschoten. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is ter plekke behandeld door de hulpdiensten voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De politie heeft direct een groot Plaats Delict (PD) opgezet en is begonnen met onderzoek naar de toedracht van het incident. Een ooggetuige, een vrouw die zich buiten het winkelcentrum bevond, zag een man onrustig heen en weer lopen. Niet veel later hoorde zij een knal en zag ze het slachtoffer op de grond vallen, waarna twee mannen weg renden.

Op de plek van de schietpartij heeft de politie een kogelhuls gevonden, die is meegenomen voor verder onderzoek. Even verderop, bij de bosschages langs de RandstadRail, werd een groot mes aangetroffen, dat ook als bewijsmateriaal is veiliggesteld.

De politie laat aan het eind van de middag weten dat er in totaal vier personen zijn aangehouden. Dit doormiddel van een schildprocedure.

18:30 uur

Alle afzettingen rond het winkelcentrum zijn inmiddels opgeheven, maar het onderzoek naar het schietincident gaat verder.