De hulpdiensten en gemeente maken zich grote zorgen om branden in zendmasten. Gisteravond woedden branden bij twee antennemasten in Den Haag. Een daarvan werd gebruikt voor het communicatiesysteem van de politie en de brandweer. 

De Veiligheidsregio Haaglanden, waar onder meer de brandweer onder valt, maakt zich zorgen om de branden. Een van de masten verzorgt namelijk het signaal voor C2000, het communicatiesysteem van de hulpdiensten, zoals politie en brandweer. ,,Uiteraard”,  laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. ,,De mogelijke consequenties van deze specifieke incidenten kunnen zeer ernstige gevolgen hebben voor alle hulpdiensten. C2000 is het communicatiemiddel van politie, brandweer en ambulance. Daarmee communiceren zij onderling en met de meldkamer. Dat is essentieel voor de hulpverlening.”

Dat kan de communicatie tussen nooddiensten platleggen, al was daar afgelopen nacht geen sprake van. ,,De brand was snel geblust. Het netwerk werd uit voorzorg tijdelijk uitgeschakeld en overgenomen door andere masten. De communicatie is dus niet verstoord geweest.”

BRON: AD.nl