Zoetermeer – In de nacht van maandag op dinsdag 5 januari werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Rockanjestraat in Zoetermeer. 

Omstreeks 03:50 uur werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd na een melding van een woningbrand aan de Rockanjestraat.

Ter plaatse bleek er daadwerkelijk brand te woeden in de voortuin van een woning, hier bleek een scooter in brand te hebben gestaan. Omdat er kans bestond dat de brand was overgeslagen naar de spouwmuur heeft de brandweer opgeschaald naar sein Middelbrand.

De woning heeft flinke schade opgelopen door de brand. De brandweer had drie woningen ontruimd, de bewoner van de woning waar de brand was is nagekeken door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De omwonenden konden terug naar hun eigen woning, de bewoner is voor de nacht elders opgevangen.

Vermoedelijk was er iets brandbaars tegen de woning aangegooid daar de bewoners een knal hoorden vlak voordat de brand uitbrak. De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand en heeft een plaats delict gemaakt

Stichting Salvage zal samen met bewoners de schade opnemen en afhandelen.

Foto/Video: Olav Spa