Zoetermeer – Zondagavond 17 januari werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd wegens een ongeval wat op de Zuidweg in Zoetermeer zou zijn gebeurd.

Omstreeks 19:10 uur kwam de melding binnen via het E-Call systeem van de auto. Hierbij neemt bij een ongeval de auto zelf automatisch contact op met de 112centrale. Hoewel de melding binnen kwam op de Zuidweg bleek het op de Oostweg bij de toerit naar de A12 richting Den Haag te zijn. Bij het ongeval was een automobiliste met haar voertuig tegen de betonblokken, die de twee rijbanen van de toerit van elkaar scheiden, aan gereden. Het voertuig is hierbij flink beschadigd geraakt. De airbags van het voertuig waren eruit geklapt en er lekte vloeistof uit de motorruimte. De voorzijde raakte fors beschadigd.

De bestuurster kon zelfstandig uit het voertuig komen en is behandeld door het ambulancepersoneel. Na behandeling is zij vervoerd naar het ziekenhuis.

Tijdens het incident was de toerit naar Den Haag volledig afgesloten voor verkeer.