Zoetermeer – Maandagmiddag 26 juli kwamen er meerdere meldingen van wateroverlast binnen in de wijk Meerzicht in Zoetermeer

Omstreeks 15:15 uur trok er een hevige regenbui over Zoetermeer waardoor om 15:20 uur de eerste melding van wateroverlast binnenkwam. Ondertussen kwamen er uit de hele wijk Meerzicht meerdere meldingen binnen waardoor de brandweer naar meerdere locaties moest rijden. De meldingen kwamen onder andere vanuit Albrandswaard, Lemelerberg, Fletcher Hendersonrode, Tichelberg, Bossenwaard, en Hunsingo. De straten in de wijk staan op sommige locaties met 10 tot 15 centimeter behoorlijk onder water.

Aan de Tichelberg liepen meerdere garageboxen onder water, hier werd onder andere de gemeente voor ingelicht om de schade af te handelen met de bewoners. Ook kwam er een melding binnen op het Gaasterland waar een parkeergarage was volgelopen en het water bij meerdere geparkeerde auto’s tot net onder hun ramen stond. Omstreeks 16:25 uur werd de brandweer ook gealarmeerd naar een basisschool aan het Schansbos, ook hier is water naar binnen gelopen. Voornamelijk bij de ingangen van de school lag een flinke plas.