Zoetermeer – Op de Wolfertstraat zijn maandagmiddag 2 augustus twee mannen aangehouden, nadat zij op de Van Boisotring een man bedreigden met een vuurwapen.

Rond 14:30 uur belde de melder de politie en vertelde dat hij door twee mannen was bedreigd met een vuurwapen op de Van Boisotring. De mannen gingen er vervolgens vandoor in een auto.

Er gingen direct meerdere politieauto’s naar het incident. Op de Wolfertstraat werd de auto met de twee verdachten staande gehouden. De verdachten werden aangehouden door middel van een uitpraatprocedure. Dit betekent dat de agenten de auto met getrokken wapens benaderden en de verdachten mondeling duidelijke instructies gaven om uit te stappen. Dit is gebruikelijk als verdachte(n) mogelijk een vuurwapen bij zich hebben.

De verdachten werden beiden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar zij worden gehoord. Het gaat om een Hagenaar van 28 jaar en een Rotterdammer van 22 jaar. Er werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien van dit incident, of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Meldt u dit dan alstublieft via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.