Zoetermeer – Woensdagavond 11 augustus werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een gebouwbrand-industrie aan de Oostweg in Zoetermeer.

Omstreeks 18:35 uur kreeg de brandweer een melding dat er rook was waargenomen vanaf de Oostweg, omdat de locatie niet duidelijk was waren de hulpdiensten langere tijd aan het zoeken. Uiteindelijk werd de oorzaak van de brandlucht en de rook duidelijk.

Uit onderzoek is gebleken dat er in een pand aan de Industrieweg (aan de zijde van de Oostweg) vlees wordt bewerkt, hierbij wordt het vlees ook gerookt. Door de installatie die er gemaakt is blijft de rook op het dak van het pand hangen. De Officier van Dienst (OvD) heeft advies gegeven aan medewerkers van het pand om de installatie anders te maken, zodat de kans kleiner is dat mensen denken dat er brand is.

De brandweer is uiteindelijk na het geven van advies zonder verrichte zaken weer retour gegaan naar de kazerne.