Zoetermeer – Een minderjarig meisje is vrijdagmiddag 13 augustus met haar vingers vast komen te zitten in een bowlingbal bij Bowlingcentrum Westerpark aan de Heuvelweg in Zoetermeer.

De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen om het meisje te bevrijden. Hiervoor kwamen een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig ter plaatse.

Een Rapid-Responder van de ambulancedienst is ter plaatse gekomen om het slachtoffer na te kijken.

Het meisje hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Zij kon met haar familie naar huis en mocht de desbetreffende bal meenemen als aandenken.

Update 13-08-2021:

Het Algemeen Dagblad meldt dat het meisje enkele uren vast zat met haar vingers in een bowlingbal. Er werd van alles geprobeerd om de vingers van het meisje los te krijgen, “van zeepsop tot WD40 tot olie, maar niets hielp. Een medewerker besloot de eerste hulp te bellen, die hem doorverwees naar de brandweer.” liet een medewerker van Bowling- en Recreatiecentrum Westerpark aan het Algemeen Dagblad weten.

“De tankspuitauto kwam als eerste ter plaatse, maar die beschikte niet over de juiste middelen. Daarop kwam er een hulpverlenersvoertuig. Maar uiteindelijk bleek de kok van het recreatiecentrum de reddende engel. Hij kwam op het idee om haar hand, met bal en al, in een bak met frituurolie te dopen. En zo kwamen de vingers van het meisje uiteindelijk los.”, aldus de medewerker van de bowlingcentrum.