Bleiswijk / Zoetermeer – Op zondagmiddag rond de klok van 13:30 uur kwam er een melding binnen van een ongeval op de A12 ter hoogte van Bleiswijk.

De hulpdiensten waaronder de politie en ambulances werden groots opgeroepen. Ook de traumahelikopter van Amsterdam werd ook ter plaatse gevraagd. Ter plaatse ging het om een ongeval van een motor met zijspan. Het slachtoffer is door het aanwezige ambulancepersoneel met hulp van de trauma arts nagekeken op verwondingen waarna deze met spoed is meegenomen naar het ziekenhuis. Gelukkig zat er geen passagier in de zijspan.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Wat de situatie bizar en onduidelijk maakt is dat de motor stond in de richting van Utrecht en het slachtoffer in de richting van Den haag lag. Vermoedelijk is het slachtoffer over de vangrail geschoten waarna de motor tot stilstand is gekomen tegen de vangrail in de richting van Utrecht. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse om onderzoek te doen.

Tijdens het incident is het verkeer in beide richtingen over een andere rijbaan geleid om de hulpdiensten zoveel mogelijk de ruimte te geven. Inmiddels zijn alle rijbanen in de richting van Den Haag weer open. In de richting Utrecht is er maar één rijbaan open.