Bleiswijk / Zoetermeer – Donderdagavond 19 augustus kwamen twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing op de Prismalaan-West in Bleiswijk. 

Omstreeks 19:45 uur werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd na een frontale botsing, een bedrijfsbusje en een personenauto hebben elkaar fors geraakt.

Een ambulance is met spoed ter plaatse gekomen, waarna twee personen zijn onderzocht door het ambulancepersoneel. Gelukkig hoefde er niemand vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Beide voertuigen hebben forse schade opgelopen, een bergingsbedrijf zal ter plaatse komen om de voertuigen te bergen. Het lijkt erop dat de bestuurder van het bestelbusje in de tegengestelde richting uit een eenrichtingsweg is gekomen waarop beide voertuigen op elkaar zijn gebotst.

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Update 20-08:

Politie Zoetermeer maakt op Facebook bekend dat de bestuurder van de bestelbus eerder een snelheidscontrole naderde op de Australiëweg met een snelheid van 131 kilometer per uur. Omdat de bestuurder de afrit nam naar het industrieterrein kon deze niet direct worden staande gehouden. “Het kenteken was bekend en de agenten probeerden de bestelbus in het nabijgelegen industrieterrein te achterhalen.” laat de politie weten op de Facebookpagina.

Kort daarop kregen de agenten een melding van een aanrijding op de Prismalaan West in Bleiswijk, hier bleek de bestelbus betrokken te zijn geraakt. “Het rijbewijs van de bestuurder is ter plaatse voor de eerdere snelheidsovertreding ingevorderd. Ook zal er proces-verbaal opgemaakt worden voor het veroorzaken van een aanrijding.”, aldus de politie.