Zoetermeer – De politie hield maandag 23 augustus, om 20.30 uur, een 48-jarige man aan na het aantreffen van verdovende middelen in zijn woning. De man kwam bij de politie in het zicht als gevolg van een vechtpartij op de Meerzichtlaan. Dit vond plaats tussen meerdere personen, waarbij er met een honkbalknuppel geslagen zou zijn.

 

Rond 20.15 uur kwam er een melding binnen dat er een vechtpartij gaande was op de Meerzichtlaan. Agenten die naar de locatie reden zagen bij aankomst dat de personen er bij het zien van de politie vandoor gingen. Op de Bossenwaard werd vervolgens een gewonde man aangetroffen. Het slachtoffer, een 38-jarige Zoetermeerder, werd voor medische behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Een andere man was, volgens een getuige, weggefietst in de richting van het Ameland. Agenten vonden de man en zagen dat hij een tas in één van de tuinen gooide. In de tas bleek hard- en softdrugs en een flink geldbedrag te zitten.

Drugs in woning

In de woning van de verdachte, aan het Ameland, werd een doorzoeking verricht waarbij een grote hoeveelheid drugs werd aangetroffen. In de tas bleken onder meer 250 zakjes hasj en wiet, 150 gram cocaïne en ruim 17000 euro te zitten. De man, een 48-jarige Zoetermeerder, werd hierop aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling, witwassen en handel in verdovende middelen.

 

De verdachte is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 010-2105003. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer.