Zoetermeer – Zondagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een persoon te water op de N206-Middelweg in Zoetermeer.

Omstreeks 16:40 uur ontvingen politie en brandweer de oproep. Ter plaatse bleek het te gaan om twee fietsen die langs de kant van het water lagen en twee fietsen verderop. Omstanders zagen de fietsen liggen en hebben hierop de hulpdiensten gebeld. De brandweer is in overleg met politie om te kijken of er zoekslagen in het water gemaakt moeten worden.

Een duikers-eenheid van de brandweer is vanuit Hollands-Midden ter plaatse gekomen.

Achteraf waren de fietsen van kinderen die maïs aan het plukken waren in een weiland erachter. De kinderen is uitgelegd door de politie hoe de hulpdiensten reageren als ze hun fietsen zo langs het water leggen, ze waren enorm geschrokken van het grote aantal hulpdiensten die ter plaatse waren gekomen.