Zoetermeer – De recherche in Zoetermeer hield in de vroege ochtenduren van maandag 11 oktober vier Zoetermeerse verdachten aan voor de diefstallen van telefoons. De vier, 16 en 17 jaar oud, zijn voor verhoor ingesloten. Twee van hen zijn in verzekering gesteld en moeten donderdag 14 oktober 2021 voor een rechter-commissaris verschijnen.

Digitale gegevens
Door de recherche werd een onderzoek gestart om de verantwoordelijken voor deze diefstallen aan te houden. Om, naast de camerabeelden, ook de digitale gegevens te kunnen gebruiken voor het onderzoek, werd daarbij samengewerkt met Marktplaats, dat haar medewerking verleende. Nadat meerdere diefstallen aan elkaar gekoppeld konden worden, kwam ook de identiteit van de nu aangehouden verdachten aan het licht.

Een officier van justitie verleende toestemming de verdachten aan te houden waarna zij maandag 11 oktober van hun bed werden gelicht. Na de aanhoudingen zijn twee woningen doorzocht. In de woningen trof de recherche goederen aan die te linken zijn aan de diefstallen.

Twee verdachten worden donderdag 14 oktober voorgeleid aan een rechter commissaris, over de andere twee verdachten wordt nog een beslissing genomen door ZSM. De recherche verwacht op korte termijn meer verdachten aan te kunnen houden.

 

Persbericht, Politie.nl

Foto: Archiefbeeld – 112Zoetermeer