Woensdagavond is er één persoon zwaargewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Australiëweg in Zoetermeer.

Omstreeks 18:15 uur ging het mis, een bestuurder verloor zijn macht over het stuur en reed met een flinke snelheid tegen een boom in de middenberm aan de Australiëweg. De hulpdiensten waaronder het MMT werden groots gealarmeerd. Volgens de eerste melding zou er een reanimatie nodig zijn.

De bestuurder is uit het voertuig gehaald door de brandweer, hierna is het slachtoffer behandeld in de ambulance met ondersteuning van het Mobiel Medisch Team. Het slachtoffer is met spoed en onder motorbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is hierbij meegereden.

De Australiëweg is in de richting van de Azieweg afgesloten voor verkeer. Forensische Opsporing verkeer (FO) is ter plaatse om onderzoek te doen naar het ongeval, hierdoor is er één rijstrook langere tijd afgesloten, het verkeer werd geregeld door agenten van de Mobiele Eenheid (ME).