Vrijdagmiddag werden de hulpdiensten groots gealarmeerd vanwege een ongeval in de tunnelbak op de Europaweg in Zoetermeer.

Omstreeks 13:10 uur ging het mis, de hulpdiensten kwamen met grote spoed en meerdere eenheden ter plaatse. Hier bleek dat er een personenauto op zijn zijkant in de tunnelbak lag. Het slachtoffer is uit de personenauto geslingerd en werd naast het voertuig behandeld door het ambulancepersoneel. Een toevallig passerende ambulance was al snel bij het slachtoffer en heeft, net als een aantal omstanders, meteen eerste hulp verleend.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) landde bij tankstation Knorrestein langs de A12, voor een rendez vous, om bij het incident te komen en het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer verrichtte hand- en spandiensten op en rond het incident. De Europaweg was ten tijde van het incident in beide richtingen afgesloten. De automobiliste lijkt tegen de middengeleiding gebotst te zijn en zo op de zijkant in de tunnel tot stilstand te zijn gekomen. De gehele weg lag bezaaid met brokstukken van de personenauto. De Forensische Opsporing verkeer heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Update: De politie maakte zojuist bekend dat het slachtoffer vanavond aan haar verwondingen is overleden. Het gaat om een 23-jarige dame uit Leidschendam.

 

 

 

Foto ingestuurd door Patrick Duijnstee. Rendevous traumahelikopter tankstation Knorrestein.
Foto ingestuurd door Patrick Duijnstee. Rendevous traumahelikopter tankstation Knorrestein.