Zoetermeer – In een onderzoek naar diefstal van telefoons heeft de recherche in Zoetermeer nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar uit Zoetermeer. Vorige week werden al vier verdachten van 16 en 17 jaar aangehouden.

Lees ook: Vier aanhoudingen in onderzoek naar reeks diefstallen van mobiele telefoons

De politie doet verder onderzoek naar de betrokkenheid van de nu aangehouden verdachten bij de diefstal van telefoons. In de periode van maart tot september werd in Zoetermeer een serie van diefstallen van smartphones gepleegd, die qua werkwijze sterk overeen kwamen.

De latere slachtoffers boden via Marktplaats een smartphone te koop aan. Nadat er vervolgens een afspraak gemaakt werd, verschenen de ‘kopers’ aan de deur. Vervolgens gristen de ‘kopers’ de telefoon razendsnel uit de handen van de verkopers en zetten het op een lopen.

Persbericht, Politie.nl