Zoetermeer – Op woensdagavond zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een brand op de Heijermanshove in Zoetermeer.

De hulpdiensten werden rond 19:50 uur opgeroepen en zijn met spoed ter plaatse gekomen. Ook een ambulance is opgeroepen en ter plaatse gekomen. De brandweer is bij aankomst een schuur/garage van een woning in gegaan om onderzoek te doen. Na onderzoek bleek het te gaan om een lamp die kortsluiting maakte en knetterde. De stoppen van de woning zijn hierdoor uitgeslagen. Enkele personen zijn nagekeken in de ambulance omdat er door de kortsluiting rookontwikkeling was.

Er hoefde uiteindelijk niemand vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Rectificatie:

Volgens de bewoner van de woning was het geen kortsluiting in een lampje, maar ging het om kortsluiting in de bedrading die in het plafond zit.

Doordat de stoppen hun werk deden kon erger worden voorkomen.