Den Haag / Zoetermeer – Vandaag maakt de politie bekend dat het EVA team 22 aanhoudingen heeft verricht in de maanden september en oktober 2021.

EVA (Executie Vonnissen Afgestraften) van de eenheid Den Haag spoort verdachten op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf. De verdachten zijn veroordeeld voor overvallen, woninginbraken en straatroof. Maar ook schadevergoedingsregelingen en opgelegde geldboetes. Dit zijn allemaal verdachten veroordeeld door de rechtbank in Den Haag.

De politie omschrijft hieronder de meest omstreden zaken:

In september werd er een 30-jarige man in Delft aangehouden in een bedrijfsbusje. Hij moest nog een schadevergoeding betalen van 30.000 euro, hier stond een straf van 185 dagen tegenover. Tevens in september werd er een 18-jarige man uit Zoetermeer in zijn woning aangehouden. Dit vanwege een diefstal met geweldpleging en afpersing. Hij had nog een gevangenisstraf van 60 dagen open staan.

In oktober werd er in Amsterdam een 55-jarige man uit Den Haag aangehouden vanwege een schadevergoeding van bijna 500.000 euro. Hij was hiertoe veroordeeld vanwege brandstichting. De man moet nu 361 dagen de cel in en de schadevergoeding betalen.

Een 29-jarige man uit Gouda werd op bezoek bij zijn moeder aangehouden. Hij was veroordeeld tot 90 dagen gevangenisstraf vanwege overtreding van de opiumwet.

Persbericht politie