Zondagmiddag werden de hulpdiensten groots gealarmeerd vanwege een ongeval op de A12 ter hoogte van Centrum Zoetermeer.

Omstreeks 12:45 uur ontvingen de hulpdiensten waaronder de politie, de brandweer en de traumahelikopter, de melding van het ongeval. Ter plaatse bleek dat er ter hoogte van hectometerpaal 12.9 richting Utrecht een eenzijdig ongeval, waarbij een wagen tegen de vangrail botste, had plaatsgevonden. Hierna was, volgens omstanders, de desbetreffende dame in paniek uit de auto gestapt en de snelweg overgestoken. Zij zou hierbij over de vangrail zijn geklommen en op de rijbaan richting Den Haag terecht zijn gekomen, waar ze werd geschept door een andere automobilist. De hulpdiensten hebben alles geprobeerd om de dame te redden maar hulp mocht niet meer baten.

De snelweg A12, zowel richting Den Haag alsmede richting Utrecht, was geheel afgesloten voor verkeer. Het verkeer werd ter hoogte van afrit 6, Centrum Zoetermeer, vanaf de snelweg omgeleid door Zoetermeer, ook hier ontstond een verkeersopstopping.

De politie doet groots onderzoek naar het ongeval, hierdoor is de snelweg in beide richtingen nog uren afgesloten geweest.

 

Persbericht Politie.nl

Zoetermeer – Op de A12 is op zondagmiddag 14 november een 57-jarige vrouw uit Den Haag om het leven gekomen. Het Opsporing Team Verkeer (OTV) en de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doen onderzoek naar de precieze toedracht. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen.

Omstreeks 12.45 uur kwam de melding binnen dat er op de A12 ter hoogte van het viaduct Afrikaweg een aanrijding was gebeurd tussen een voertuig en een persoon. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp mocht helaas niet meer baten.

Vermoedelijk is de vrouw na een eenzijdig ongeval op de A12 vanuit Den Haag richting Zoetermeer tegen een vangrail aangereden. Vervolgens is zij uit haar auto gestapt en de snelweg overgestoken. Hier is zij door een voorbijrijdend voertuig geraakt. De A12 is enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest.

Onderzoek naar de toedracht van de aanrijding

Om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd, doet de politie onderzoek. Ter plaatse heeft het OTV en de VOA een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. Ook is het voertuig meegenomen naar een onderzoekslocatie.

Getuigenoproep

Mogelijk zijn er mensen die op of rond het tijdstip van de aanrijding op de A12 reden die het ongeval hebben zien gebeuren. De politie komt graag in contact met deze getuigen, om een goede reconstructie van de gebeurtenis te kunnen maken. Heeft u informatie of camerabeelden die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.