In de nacht van dinsdag op woensdag 17 november zijn er twee personenauto’s in brand gestoken, in twee verschillende straten in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer.

Buurtbewoners alarmeerden omstreeks 01:15 uur de brandweer nadat zij wakker schrokken door een harde knal in de straat, waarna zij vlammen zagen in de personenauto van de overburen. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse, de eerste politie-eenheid welke onderweg was naar het Cypresgroen, zag op de Rokkeveenseweg-Zuid ook een personenauto in brand staan. Deze agenten hebben direct met een brandblusser een poging gedaan om het vuur in de geparkeerde Audi te doven.

Op het Cypresgroen wisten buurtbewoners het vuur ook grotendeels te blussen. Hier bleek in een geparkeerde Renault brand te woeden. De ter plaatse gekomen brandweerlieden hebben beide voertuigen nageblust en gecontroleerd. De politie maakte bij beide voertuigen een Plaats Delict (PD) om eventuele sporen veilig te kunnen stellen.

In de buurt van de Renault werd iets aangetroffen wat vermoedelijk is gebruikt voor de brandstichting. Dit is door de politie in een bewijszak gedaan en meegenomen voor nader onderzoek. Na overleg met de meldkamer is besloten om de getroffen voertuigen door een bergingsbedrijf te laten bergen, waarna medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) verder gaan onderzoeken of er bruikbare sporen zijn.

Opmerkelijk is dat in beide voertuigen aan de achterkant een ruit is ingeslagen, waarna er een brandend voorwerp naar binnen is gegooid. Beide personenauto’s hebben voornamelijk aan de binnenkant enorme schade opgelopen. Twee verschillende bergers zijn ter plaatse gekomen om beide voertuigen mee te nemen.

Voor zover bekend is er (nog) niemand aangehouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek.