Zondagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een voertuigbrand op de N470 – Oostweg in Zoetermeer.

Ter plaatse bleek het te gaan om een personenauto die vlam had gevat, er was een forse rookontwikkeling ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.

Doordat de personenauto in het stopvak bij het informatiebord op de N470 – Oostweg richting Berkel en Rodenrijs stond, was er één rijstrook afgesloten. Het verkeer kon wel langs het incident rijden. Bergingsbedrijf BRL was ter plaatse om het voertuig te bergen, de Van Bunnik Groep heeft het wegdek schoongemaakt.

De bestuurder en bijrijdster werden opgevangen in een politiewagen, ze zijn gelukkig met de schrik vrijgekomen. De bestuurder vertelde dat ze op de A12 richting Gouda reden toen de auto een tikkend geluid begon te maken en ze een lichte rookontwikkeling zagen. Hij heeft toen zo snel mogelijk, bij afrit 7,  de snelweg verlaten en de personenauto bij het informatiebord gezet. Er is besloten meteen de brandweer te bellen toen ze onder de motorkap wilden kijken en er door de ontstane warmte en vlammen duidelijk was dat er brand in de motorruimte was.