Dinsdagmiddag is er brand uitgebroken bij restaurant El Sultana aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. De brandweer heeft opgeschaald naar sein ‘Zeer Grote brand’.

Omstreeks 14:20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand, al vrij snel werd er opgeschaald naar sein ‘middelbrand’, waarna het sein ‘grote brand’ kwam en als laatste volgde het sein ‘zeer grote brand’. Er kwam flinke rookontwikkeling vrij bij de brand.

De brand bevond zich in het restaurant en club ‘Magnum’. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse, voor de zekerheid stond er ook een ambulance stand-by, of er daadwerkelijk gewonden zijn is ons niet bekend.

Rond 15:00 uur trok de brandweer zich terug uit het pand, waarna er grotere zwarte rookwolken zichtbaar waren. Het drone-team van de brandweer is tevens ter plaatse om onderzoek te doen naar brandhaarden.

Stichting Salvage is ter plaatse om de schade aan de panden op te nemen.

 

UPDATE 18:00 uur:

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Het sein ‘brandmeester’ is inmiddels gegeven. De panden worden door middel van een graafmachine uit elkaar getrokken. De brandweer zal nog enkele uren aanwezig blijven voor nablus-werkzaamheden.

 

De Day after’ beelden staan onderaan deze pagina.

 

 

 

Day after beelden van de brand

Day after beelden van de brand gisteren aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. Af en toe komen er personen langs het ‘gebouw’ om te zien wat er van ‘over’ is na de brand. In de late uren gisteravond is hekwerk geplaatst voor het pand.