Vanmiddag heeft er aan de Tichelberg in Zoetermeer een garagebox in brand gestaan.

De brandweer, die met meerdere eenheden was uitgerukt, schaalde al snel op naar het sein ‘middel’ brand, dit in verband met de bovengelegen woningen. De brandweer heeft uit voorzorg vijf woningen ontruimd, en vijftien woningen gecontroleerd op CO vorming door de brand. De brandweer heeft ook meerdere garageboxen gecontroleerd en niets aangetroffen.

Ter plaatse was er een forse rookontwikkeling zichtbaar, maar de brand was snel geblust. De deur van de garagebox is opengebroken om bij de brandhaard te kunnen komen. Door de brand is er forse schade aan de garagebox en de aangrenzende garagebox ontstaan. De brandweer wist enkele gasflessen veilig te stellen. Er raakte niemand gewond door de brand.

De straat was ten tijde van het incident afgesloten voor verkeer door de politie. Tevens zal de politie een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand, hoe het vuur precies is ontstaan is vooralsnog onduidelijk.

Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de schade op te nemen.