De brandweer heeft een woningbrand aan de Bijhouwerlommer opgeschaald naar sein ‘Grote brand’, omstreeks 00:25 uur brak hier brand uit in het dak van een woning. 

Al snel schaalde de brandweer op naar sein ‘grote brand’. Enkele woningen zijn uit voorzorg ontruimd. De brandweer is druk aan het inzetten op de brandbestrijding, hiervoor worden enkele woningen onderzocht. Er komt flinke rookontwikkeling vrij bij de brand.

Een gedeelte van de straat is afgezet. De burgemeester is ook ter plaatse bij het incident.

Later meer….

Update:

De brand is volgens omstanders door vuurwerk ontstaan. In totaal zijn er 4 woningen ontruimd en bij twee woningen sloopwerkzaamheden verricht. Over gewonden is nog niets bekend. Er wordt één persoon onderzocht door het ambulancepersoneel, dit vanwege rookinhalatie. De persoon hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

De bewoners van het brandadres waren ten tijde van het incident niet thuis, Stichting Salvage komt ter plaatse voor afwikkeling van het incident.