De hulpdiensten, waaronder de brandweer, werden met spoed gealarmeerd voor een ongeval op de Australiëweg in Zoetermeer. Bij aankomst bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval waarbij een automobilist tegen de wand van een viaduct is aangereden. De Volkswagen liep hierbij forse schade op.

De brandweer kon al snel onverrichter zake retour kazerne. De bestuurder is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Wel is de bestuurder door de politie aangehouden. Politieagenten hebben meermaals de personenauto doorzocht, waarna er een (lege) lachgastank is aangetroffen in de kofferbak. Of dit met de aanhouding te maken heeft is nog niet bekend.

De bijrijder kwam er zonder kleerscheuren vanaf, hij kon na het incident met iemand anders zijn weg vervolgen. De personenauto is door bergingsbedrijf BRL opgehaald. Ten tijde van het incident is op de Australiëweg één rijstrook afgesloten.

UPDATE 05-01-2022 15:00 uur:

De politie laat desgevraagd aan de redactie weten dat de bestuurder is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Om wat voor drugs het precies gaat is niet bekend gemaakt.