Vrijdagavond heeft er op de toerit vanaf de N209 naar de A12 richting Utrecht een eenzijdig ongeval plaatsgevonden, hierbij raakte niemand gewond.

In de bocht van de toerit naar de A12 in de richting van Utrecht ging het mis, een automobilist verloor hier de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

Een ambulance uit regio Haaglanden kwam ter plaatse en heeft de bestuurder gecontroleerd, de man hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Wel is de man na de controle door de politie aangehouden, op verdenking van het rijden onder invloed.

Ten tijde van het incident was de toerit vanuit Zoetermeer naar de A12 in de richting van Utrecht niet bereikbaar. De Range Rover en de vangrail liepen forse schade op. Nadat het voertuig werd geborgen door een bergingsbedrijf is Vermeulen Groep ter plaatse gekomen om de vangrail te repareren.

Vanwege deze werkzaamheden was de toerit langere tijd geheel afgesloten voor het verkeer.