Nieuwe updates over de brand leest u verder in het artikel


 

Maandagavond is er brand uitgebroken in een schoorsteen op een woning met een rieten dak aan de Molenweg in Zevenhuizen. 

De brandweer is vanavond omstreeks 20:00 uur met meerdere eenheden uit regio Haaglanden en uit Hollands Midden, gealarmeerd voor een woningbrand. Het incident is opgeschaald naar sein ‘middelbrand’ en later verder opgeschaald naar sein ‘grote brand’. Ook eenheden van kazerne Stadshart en kazerne Oosterheem zijn hier ter plaatse gekomen om te assisteren.

Vanwege de rieten kap van de woning zijn gespecialiseerde eenheden van de brandweer, uit onder andere Wassenaar, die ervaring hebben met het bestrijden van deze branden, gealarmeerd.

Ter plaatse zijn de brandweerkorpsen uit

  • Zevenhuizen
  • Bodegraven
  • Gouda
  • Waddinxveen
  • Wassenaar
  • Maasland
  • Alphen a/d Rijn

Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt bij deze brand.

UPDATE 22:25 uur:

Door de smeulende brand in het rieten dak van de woning is de schoorsteen instabiel geworden en dreigt deze te vallen. Vanwege de veiligheid van ons personeel, hebben we iedereen teruggetrokken. Met een graafmachine wordt geprobeerd een stukje van het rieten dak af te schrapen

 

UPDATE 22:00 uur:

Het slechte zicht en de harde wind maken het bestrijden van de brand lastig. We zijn met meerdere eenheden tegelijkertijd bezig om de brand te blussen.

 

Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

 

Foto’s: Remco F. Gerritsen.