Zaterdagmiddag is er tijdens een integrale controle door het HEIT (Haags Economisch Interventie Team) op de Edisonstraat in een groothandel in tropische groenten  een drugslab aangetroffen, er was een grote hoeveelheid drugs  aanwezig alsmede chemicaliën voor de productie van drugs. Er zijn drie verdachten, allen hagenaars, aangehouden, het laboratorium, de aanwezige drugs en chemicaliën zijn in beslag genomen. Het bedrijf is meteen gesloten. 

Het drugslaboratorium is door LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) medewerkers ontmanteld en in samenwerking met het bedrijf SEON afgevoerd.

De politie doet verder onderzoek naar het laboratorium.

Het Haags Economisch Interventie Team werkt in de regio Haaglanden om ondermijnende en criminele bedrijven aan te pakken en is een samenwerking tussen gemeenten, Politie, Belastingdienst, Douane, Inspectie SZW, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), het UWV en 3 omgevingsdiensten (Haaglanden (ODH), Midden Holland (ODMH) en West Holland (ODWH)). Het team valt onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de burgemeester van Den Haag.

 

 

 

 

 

Foto’s: Luuk van de Sande & District8