Zaterdagmiddag werden de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een ongeval op de Zuidweg thv station Zoetermeer-Oost / Eerste Stationsweg in Zoetermeer.

De brandweer, het Mobiel Medisch Team en drie ambulances werden met spoed gealarmeerd. Op de Zuidweg vond voor de verkeerslichten een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s, hierbij zijn meerdere personen gewond geraakt. Alle inzittenden van de betrokken voertuigen zijn behandeld door het ambulancepersoneel, waarna drie personen naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Amsterdam was in eerste instantie ook gealarmeerd, maar werd al snel na de komst van de eerste voertuigen gecanceld. Naar aanleiding van de melding werd ingeschat dat er iemand bekneld zou zitten, dit bleek niet het geval. Iedereen kon zelfstandig of met ondersteuning van de hulpverlening uit de voertuigen stappen.

De Zuidweg was vanaf de Moeder  Teresasingel in de richting van de Oostweg afgesloten voor het verkeer.