Donderdagmiddag vond er een medische noodsituatie plaats op de Broekwegkade, het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter ter plaatse.

Omstreeks 11:50 uur werden de hulpdiensten, waaronder het MMT, gealarmeerd. Het Mobiel Medisch Team landde met de traumahelikopter nabij het incident. Hier bleek een man hard ten val te zijn gekomen met zijn fiets, waarna een reanimatie noodzakelijk was.

Na een succesvolle reanimatie is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is hierbij niet meegereden.

Het team verkeer van de politie heeft ter plaatse nog kort onderzocht of de fietser ergens tegenaan is gereden alvorens hij ten val kwam, de uitkomst van dit onderzoek is ons niet bekend. De fiets is door de politie meegenomen en naar het huisadres van de man gebracht. Tijdens de val is de bril van het slachtoffer in het water terecht gekomen, met een stuk touw en een haakje er aan heeft de politie tevergeefs meerdere pogingen gedaan de bril weer boven water te krijgen.