Een scooterrijder is vanmiddag zwaargewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Vaartdreef in Zoetermeer. 

De bestuurder reed op een elektrische deelscooter en kwam door onbekende oorzaak hard ten val. Een ambulance, de politie en het Mobiel Medisch Team rukten uit. Het MMT landde nabij het incident op een fietspad langs de Australiëweg. Het MMT-personeel is door de politie naar het incident gebracht.

Na behandeling is het slachtoffer in een vacuümmatras gefixeerd, waarop het slachtoffer, met spoed en onder motorbegeleiding, naar het Westeinde ziekenhuis is vervoerd. De arts van het MMT reed hierbij mee.

De overige leden van het MMT zijn opgestegen en naar het ziekenhuis in Den Haag gevlogen om daar de arts weer op te halen. Ten tijde van het incident was de Vaartdreef deels afgesloten voor het verkeer.

Vermoedelijk reed de scooterrijder zonder helm op een deelscooter met geel kenteken. De politie heeft nog enige tijd overlegd voor het doen van een onderzoek. Uiteindelijk is er besloten geen FO-verkeer (voorheen VOA) ter plaatse te laten komen voor onderzoek.