Woensdagavond kwamen een RandstadRail-voertuig en een bestelbusje met elkaar in botsing op een spoorwegovergang aan de Polderweg in Pijnacker.

Een ambulance kwam met spoed ter plaatse om enkele personen te controleren, uiteindelijk bleek dat vervoer naar het ziekenhuis niet noodzakelijk was. De betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Ook de bestuurder van de RandstadRail was hevig geschrokken, naar eigen zeggen reed de man met 100 km/u over de overgang heen.

Volgens reizigers waren de slagbomen op de overgang niet naar beneden toen de RandstadRail de overgang naderde. Het busje liep forse schade op. Tientallen reizigers liepen door het ongeval anderhalf uur vertraging op, waarna de reizigers met een pendelbus verder zijn vervoerd.

Het metroverkeer tussen halte Pijnacker-Zuid en Berkel Westpolder was gestremd. Het verkeer vanaf Den Haag Centraal reed tot Pijnacker-Zuid. Vanaf station Slinge Rotterdam werd er tot station Berkel Westpolder gereden.

Of de slagbomen daadwerkelijk niet functioneerden zal uit onderzoek door de RET en de politie moeten blijken. Het onderzoek heeft nog tot de late uren geduurd.