Donderdagmiddag is rond de klok van 13:00 uur een medewerker van een Starbucks filiaal door het lint gegaan, dit na een opmerking van een kind na het bestellen in de Drive-Thru van het filiaal in Bleiswijk.

Een ooggetuige laat aan onze redactie weten dat een moeder met twee kinderen in de auto door de Drive-Thru van een Starbucks filiaal reed. Na het doen van de bestelling zou een dochter in het voertuig een opmerking hebben gemaakt over de klantvriendelijkheid, er zou nooit alstublieft en bedankt gezegd worden. Na een woordenwisseling rende een medewerker naar buiten en trachtte de deur van het voertuig te openen. Omdat de deuren op slot waren gedaan sprong de medewerker op de motorkap van het voertuig en stampte hierna op de voorruit, waarbij de voorruit gesneuveld is.

De politie werd gebeld en kwam met spoed ter plaatse, zij wisten de boel snel te sussen waarna de schade is opgenomen, het filiaal is tijdelijk gesloten geweest. De politie laat verder weten dat er onderzoek wordt gedaan naar het incident, het is niet bekend of er aangifte is gedaan, er is op dit moment nog niemand aangehouden.

Het is niet bekend of de bestelde dranken nog genuttigd konden worden. Er raakte niemand gewond.

Reactie Starbucks:

Starbucks zegt op de hoogte te zijn van het incident en wil verder geen commentaar geven.

 

UPDATE:

Volgens meerdere bronnen is er meer aan de hand dan onze eerste getuige heeft laten weten.

Volgens deze bronnen zijn de dames in de beschadigde auto al enkele maanden bezig met provoceren en het maken van racistische opmerkingen richting het personeel waardoor het deze dames verboden was nog langer de zaak te betreden. Vervolgens zijn de dames middels de Drive-Thru doorgegaan met het ventileren van hun vervelende racistische opmerkingen richting het personeel waardoor het conflict geëscaleerd is met bovenstaande actie tot gevolg.

 

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer.

Foto: Ingezonden