Zaterdagavond is er iets voor 00:00 uur brand ontstaan in een woning aan de Smetanarode in Zoetermeer. De bewoner raakte hierbij gewond en is aangehouden.

De brandweer kwam met meerdere eenheden met spoed ter plaatse, waarna de brandweerlieden de voordeur hebben geforceerd. Al snel was de brand onder controle. Volgens buurtbewoners kwam er forse rookontwikkeling vrij uit de woning. Na het blussen is de woning geventileerd.

De bovenburen van het brandadres roken brand en hebben de brandweer gealarmeerd. De bewoner van het brandadres is nagekeken door het ambulancepersoneel, na behandeling is hij zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De brand is vermoedelijk ontstaan door brandstichting, met papieren kranten, door de bewoner zelf. Het is niet de eerste keer in deze woning. Na een bezoek in het ziekenhuis is de bewoner aangehouden.

De politie doet zondag verder onderzoek naar de brand. De woning is afgesloten.

 

IMG_1605

IMG_1612

IMG_1620

IMG_1644

IMG_1647

IMG_1669