Donderdagmiddag 28 juli controleerden agenten van basisteam Zoetermeer in samenwerking met de Verkeerspolitie Den Haag een voertuig waarvan de bestuurster eerder in beeld was gekomen voor rijden onder invloed van verdovende middelen.

De speekseltest gaf ook dit keer een positieve indicatie op drugsgebruik waarop de 31 jarige vrouw uit Rotterdam werd aangehouden.
Maar dat was niet het enige. De Rotterdamse bleek een grote hoeveelheid lachgas te vervoeren. Het bedrijfsmatig vervoer van lachgas is aan strenge regels gebonden en de bestuurster bleek hier niet aan te hebben voldaan.

De persoon die opdracht had gegeven tot het vervoer, meldde zich op locatie en ook hij werd als verdachte aangemerkt voor overtreding van de wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Bloedonderzoek bij de bestuurster moet uitwijzen of de grenswaardes zijn overtreden. In geval van overschrijding zal een proces- verbaal worden opgemaakt en zal er door het CBR een onderzoek rijgeschiktheid worden opgelegd.

Tegen beide personen werd proces- verbaal opgemaakt in verband met overtreding van de wet vervoer gevaarlijke stoffen. Dit betreft tevens een economisch delict en hiervoor worden doorgaans hoge straffen geeist.

Facebook: Politie Basisteam Zoetermeer