Bewoners van de Van Aalstlaan in Zoetermeer kregen vannacht de schrik van hun leven.

Omstreeks 04:00 uur schrokken de buurtbewoners wakker van een enorme knal, bezorgde bewoners keken direct naar buiten waar ze een grote rookwolk zagen bij een auto.

Direct werd 112 gebeld, meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse. Op een parkeerplaats langs de Van Aalstlaan werd door agenten een beschadigde auto, een grijze Volkswagen Golf, aangetroffen, ook er naast geparkeerde voertuigen waren beschadigd.

Omdat niet duidelijk was wat de schade had veroorzaakt, werd een specialist van de TEV (Team Explosieven Verkenning) opgeroepen. De specialist heeft bij aankomst gekeken of er eventueel nog explosieven of dergelijke aanwezig waren, hier bleek gelukkig geen sprake van.

De schade aan het getroffen voertuig is flink, de bumper en de voorruit van het voertuig zijn door de klap vernield. Vermoedelijk gaat het om zwaar vuurwerk wat is afgestoken.

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) zijn ter plaatse om onderzoek te doen en eventuele sporen veilig te stellen. De eigenaar van het voertuig is meegenomen naar het bureau voor het doen van aangifte.

Wie er achter de explosie zit is nog niet bekend.

 

Foto’s: District8.net