Een Golden Retriever dacht dinsdagmiddag even een frisse duik te nemen in een plas langs de Dunantstraat in Zoetermeer, dit leidde uiteindelijk tot een inzet van de brandweer.

In een plas aan het Willem Alexanderplantsoen was een Golden Retriever al enige tijd aan het zwemmen. Omdat de hond al enige tijd in het water verbleef en de eigenaar van de hond niet in de buurt  was werd gedacht dat de hond niet meer uit het water kon komen. Behulpzame burgers hebben op verschillende manieren geprobeerd de hond naar de kant te lokken, toen dit uiteindelijk niet lukte werd de brandweer ter plaatse gevraagd om te komen helpen.

De hond had er plezier in en maakte er echter een spelletje van om niet uit het water te komen. Buurtbewoners kwamen kijken wat er aan de hand was. De eigenaresse werd gevonden en ook zij probeerde tevergeefs de hond uit het water te krijgen. Op het moment dat een brandweerman een waadpak aanhad en net het water in was besefte de hond dat het spelletje afgelopen was en besloot via de andere kant uit het water te komen.

Enthousiast begroette de hond de mensen die waren komen kijken, hierbij werd de hond snel aangelijnd. De brandweerlieden hebben hun collega in waadpak schoongespoten en konden toen weer retour kazerne.

 

 

 

IMG_2496

IMG_2502

IMG_2517

IMG_2524

IMG_2545

IMG_2558