Zeven handhavers van de gemeente Zoetermeer raakten vrijdag 12 augustus rond middernacht gewond tijdens een aanhouding in de wijk Seghwaert. Burgemeester Michel Bezuijen: “Dit geweld tegen onze handhavers is ontoelaatbaar en het  incident gaat alle grenzen over. Het heeft een grote impact op ons team van handhavers”.

Tijdens hun dienst wilden de handhavers een voertuig controleren welke stil stond op een kruising aan de Vogeldreef. Na een korte achtervolging werden de handhavers belaagd en mishandeld door een grote groep personen. Tegen de handhavers werd ernstig geweld gebruikt. Een aantal handhavers heeft verwondingen opgelopen, waaronder een breuk in de bovenarm, hoofdletsel, bulten en blauwe plekken. Ambulancepersoneel heeft de gewonde handhavers nagekeken. Eén handhaver is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg. Ook is het gemeentelijk voertuig van handhaving vernield.

Burgemeester Michel Bezuijen: “De handhavers hebben de noodknop moeten gebruiken voor spoedassistentie van collega’s en van de politie. Dat moet voor hen een verschrikkelijke situatie zijn geweest die een grote impact op het hele team maakt. Het gebruikte geweld tegen de collega’s die er voor onze veiligheid zijn gaat alle grenzen ver over, verschrikkelijk.”

Onderzoek en aanhoudingen
De handhavers hebben proces verbaal opgemaakt en aangifte gedaan. De politie onderzoekt het incident en heeft inmiddels vier aanhoudingen verricht. Burgemeester Michel Bezuijen: “De personen die dit geweld op hun kerfstok hebben, zullen flink aangepakt worden.

Geweld tegen hulpverleners is absoluut onacceptabel en ontoelaatbaar. Je blijft met je handen van onze hulpverleners af!”