Dinsdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand op het Lansingpad in Zoetermeer.

Vanaf de Oostweg, ter hoogte van tankstation Esso, waren er grote zwarte rookwolken te zien. Ter plaatse bleek het niet om een buitenbrand te gaan maar om een brand in een afvalcontainer van afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Radonstraat.

De afvalcontainer stond tussen andere containers in en was gevuld met onder andere matrassen. Renewi heeft met een haakarmvoertuig de container tussen de andere containers uit weten te halen om erger te voorkomen. De brandweer had enige moeite de brand onder controle te krijgen. Uit voorzorg zijn de andere containers ook natgemaakt.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Er raakte niemand gewond.

 

IMG_2511

IMG_4556

IMG_4592

IMG_4617

IMG_2525

IMG_4637

IMG_2537